Contacteer ons: 058 53 38 33

IWVA

> Nieuws

Historische evocatie ‘Het leven op het domein Cabour op het einde van WO I'

Zaterdag 8 september: 10.00u-18.00u
Zondag 9 september: 10.00u-17.00u

De 8de historische evocatie op het domein Cabour - een organisatie van de dienst Cultuur i.s.m. de Werkgroep Museum Cabour Wereldoorlog II & 2/4 Lansiers, de Intercommunale Waterleidingsmaatschappij van Veurne-Ambacht, het Historisch Comité, het Agentschap voor Natuur en Bos, Cross to Romania, Herita, Open Monumentendag en Vlieg - vindt voor het 2de jaar op rij plaats in het weekend van de Open Monumentendag. Levende geschiedenis acteurs beelden op het domein Cabour (Moeresteenweg 141, Adinkerke) o.a. het aanleggen van de laatste loopgrachten, het bouwen van artilleriestellingen en de verpleging van gas- en Spaanse griep slachtoffers uit.

Ter gelegenheid van de Open Monumentendag zijn ook de musea IWVA en Cabour WO II & 2/4 Lansiers open voor het grote publiek en loopt op het domein ook de uitzonderlijke tentoonstelling ‘De Oorlog in Papier’ met workshops voor kinderen. Alles is gratis.

Voor kinderen zijn er verder voorleessessies door jeugdauteurs Anne Provoost en Dries Chaerle op zaterdag en door jeugdauteurs Anne Provoost en Herman Van Campenhout op zondag.

Er is ook een stand van de Koninklijke Unie van Belgische Zendamateurs UBA sectie ON4KXD. En aan de stand ten voordele van Cross to Romania kan er gekeuveld worden bij een hapje en een drankje.

Download hier de folder

24.08.2018
Terug naar het nieuwsoverzicht