Contacteer ons: 058 53 38 33

IWVA

> Nieuws

Herinrichtingswerken De Doornpanne bijna van start

In december 2018 werd groen licht gegeven voor de start van de herinrichtingswerken op de site van de I.W.VA., meer bepaald de omgeving van het bezoekerscentrum De Doornpanne. Met dit project wil de I.W.V.A. niet enkel een mooie stopplaats aanbieden voor de recreant maar ook de bezoeker een stuk dichter bij de natuur brengen.

De herinrichting vormt een ingrijpende verandering rondom de site van de IWVA, gelegen in de Doornpannestraat. Hierbij werd beoogd zoveel mogelijk natuurlijke vormen en elementen in het ontwerp te stoppen. Daarbij werd aandacht gegeven aan de recreant - te fiets, te paard of te voet - alsook aan gezinnen met kinderen en bezoekers in groep.

Er werd beslist om de huidige parking naar de overzijde van de Doornpannestraat te verhuizen om de vrijgekomen ruimte bij het bezoekerscentrum maximaal te kunnen benutten in functie van recreatie en educatie. Hierbij werd een overdekte zitplaats en een speelterrein voorzien alsook een panoramapunt die een mooi uitzicht over De Doornpanne biedt.

Aan de overzijde werd naast een nieuwe parking, ook de ruimte bij de welbekende "zwevende kraan" en bij de kantoren meegenomen in het ontwerp om één geheel te vormen.

Het project wordt ondersteund door de Provincie West-Vlaanderen en de gemeente Koksijde. De werken gaan deze zomer van start.

13.05.2019
Terug naar het nieuwsoverzicht