Contacteer ons: 058 53 38 33

IWVA

> Nieuws

Gemeenteraadsleden nieuw bestuur brengen bezoek aan de IWVA

Op zaterdag 28 september 2019 brachten de gemeenteraadsleden van de gemeenten Alveringem, De Panne, Diksmuide, Koksijde, Nieuwpoort en Veurne een bezoek aan de IWVA. Ze maakten er kennis met de werking van het Waterproductiecentrum Torreele (Wulpen) en het pompstation Schipgat (Koksijde) en hadden vanop de Hoge Blekker een prachtig panoramisch zicht over het waterwingebied Sint-André met het infiltratiepand.

Het bezoek kaderde ook in de omgevingsvergunning voor de uitbreiding van het infiltratiepand. Eerder werden ook de omwonenden uitgenodigd voor een woordje uitleg omtrent de omgevingswerken voor de uitbreiding van de infiltratie. Voor de uitbreiding van de infiltratie is een investeringssubsidie natuur toegekend door de Vlaamse minister van Omgeving, Natuur en Landbouw. Dit kadert in de instandhoudingsdoelstellingen in Vlaanderen, met name de uitbreiding van natte graslanden.

Wie meer info wenst omtrent drinkwaterproductie kan terecht op https://www.iwva.be/drinkwater/waterwinning
Meer info omtrent de uitbreiding van de infiltratie vind je terug op https://www.iwva.be/drinkwater/waterwinning/uitbreiding-infiltratie

28.09.2019
Terug naar het nieuwsoverzicht